Орешарски: Бюджетът е изпълним

Бюджетът дава достатъчно инструменти, за да продължим политиките за насърчаване на икономиката и създаване на по-благоприятен стопански климат, смята премиерът

84 ~ 1 мин. четене

Представили сме максимално напрегнат, но изпълним бюджет за следващата година, надявам се да го подкрепите, за да продължим политиките за хората. Това заяви премиерът Пламен Орешарски при дебатите в Народното събрание по проектобюджета за 2014 г., предаде репортер на Агенция „Фокус". "Всички критични бележки ще разгледам много внимателно и ще имаме предвид при водене на политиката през следващата година.

Надявам се да подкрепите този бюджет. Той дава достатъчно инструменти, за да продължим политиките за насърчаване на икономиката и създаване на по-благоприятен стопански климат. И още следващата година да направим първи стъпки за икономически растеж", каза министър-председателят.

"Този бюджет ще ни даде възможност и за малко по-активни политики в областта на образованието в посока професионалния акцент в образованието. Надявам се, че ще можем да направим и първи стъпки в дълго отлаганата здравна реформа. Този бюджет ще даде глътка въздух на местните власти", каза още Пламен Орешарски.

Подкрепи Economic.bg