Осем фирми без касов апарат

Данъчните вече са проверили 3800 обекта

Осем са нарушителите, които не са свързали в срок (2 април) касовите си апарати с Националната агенция за приходите, сочат данните от проверените до момента 3800 обекта.

Това съобщи говорителят на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров пред БТА. Той посочи, че досега не са докладвани нарушения за търговците с горива.

След свързването на по-голямата част от фирмите с НАП започва реалното прилагане на новата система за отчитане на оборотите, коментира още Бъчваров. В момента вече има списък с няколкостотин компании, чиито обороти пораждат основателни съмнения за данъчни нарушения, заявяви той. Въпросните фирми ще бъдат проверени допълнително от данъчните.

Ако един фискален бон няма в долния ляв ъгъл картата на България с изписания в нея символ BG, вероятността търговецът да нарушава закона и да укрива оборот е достатъчно голяма, така че да се сигнализира в НАП, коментира Росен Бъчваров.

Вчера данъчните започнаха проверки на касовите апарати на търговците. По предварителни данни на агенцията общо 298 хиляди касови апарати са свързани дистанционно със сървърите на националната агенция за приходите до полунощ на 2 април 2012 г., когато изтече крайният срок за изпълнение на това изискване.

С НАП трябваше да свържат фискалните си устройства 300 хил. търговски обекта.

Коментари: 0