"Oставам да стърча като гръмоотвод"

Христо Иванов, служебен министър на правосъдието след извънредно заседание на ВСС

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

3671 ~ 1 мин. четене

Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им. Ако някой има някакви факти за конкретен съдия, които го уличават в негови действия, това е един разговор. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов преди извънредното заседание на ВСС, цитиран от Агенция „Фокус".

„Не успяхме да подготвим кандидатурите на заместник-министъра на правосъдието. В едноседмичен срок се надяваме те да са завършени. Що се отнася до съдия Адамова, която авансово получава атаки, бих искал да коментирам единствено принципно положението. Просто да си говорим за това кой, чий син е, е срамно. Продължаваме да водим разговори. Струва ми се, че това ровене и опити за атака в Министерството на правосъдието не знам, дали не отива твърде далеч", заяви Христо Иванов.

Попитан, дали ще се наложи още едно извънредно заседание на ВСС, той отговори:" Ще видим в какъв срок ще бъдат назначени и дали хората ще бъдат магистрати. Работим по съставянето на екипа. Тези атаки няма защо да крием, плашат хората, поставят въпроси затова, дали ще могат да издържат и да се работи в такава атмосфера". Попитан, дали остава без заместници засега, Иванов отговори: „Да, оставам да стърча като гръмоотвод на ваше разположение. Нищо не можем да обявим, водим разговори. Моля нека нещата да вървят по някакъв ред".

Коментари: 0