Откриха проблем със сигурността на iOS 6.1

Дефектът дава лесен достъп до голяма част от личните данни

3599 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

В iOS 6.1, последната версия на операционната система на американския технологичен гигант Аpple, беше открит проблем свързан със сигурността. Дефектът позволява заобикалянето на заключения екран, дори и когато се изисква парола за достъп, съобщи електронното издание Apple Insider.

Защитата се заобикаля като започне обаждане към спешен номер, което се прекъсва веднага след началото на набирането. След това се натиска и задържа бутонът Home на устройството. Трикът се повтаря три пъти, след което се отваря списъкът с контакти.

Дефектът дава лесен достъп до голяма част от личните данни - номерата и данните на контактите, както и съхранените снимки в телефона, чрез използване на опцията за избиране на снимка, която да илюстрира дадения контакт.

Това е поредният проблем с последната версия на операционната система на Аpple. В края на 2012 г. друг технологичен гигант - Microsoft, предупреди за бъг в съвместимостта с Exchange. Мнозина потребители пък се оплакаха от значително по-бързото изтощаване на батериите на устройствата им, припомня Apple Insider.

От Apple отказват коментар до момента.

Подкрепи Economic.bg