Паметникът на „Позитано” осъмна с надписи „БКП – позор” и „Кой”

Блогърът Асен Генов е бил арестуван рано тази сутрин заради графитите

Снимка: Антоанета Цонева

276 ~ 1 мин. четене

Паметникът пред „Позитано 20” осъмна с розови надписи "БКП – Позор!" и "Кой?". В резултат на това Асен Генов, участник в "Протестна мрежа", заедно с още 5-ма души са задържани в 3-то Районно. Причината е, че именно те са рисували графити върху скулптурната група пред сградата на БСП в столицата.

За ареста Генов съобщи сам в личния си профил в социалните мрежи, където е написал "Задържаха ни в 3-то РПУ" малко преди да му бъдат отнети личните вещи. Телефонът му към момента е изключен, но съпругата му потвърди пред Нова телевизия, че той все още се намира в полицейското управление.

Заедно с Генов са задържани още петима души. "В зависимост какво установи проверката, ще се вземе решение какво може да се предвиди като обвинения, но при всички положения това е вандалски акт, който е недопустим", обяви пък вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев в ефира на Нова Телевизия, който потвърди за ареста.

Асен Генов е граждански активист и блогър, част от екипа на Politikat.net, които измерват обещанията на властта чрез т.нар. Бойкометър. Генов е едно от лицата, които създадоха антиправителственото движение "Протестна мрежа".

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg