Папазов: БДЖ може да е на печалба

Финансовите резултати на БДЖ са добри през последните няколко месеца, каза транспортният министър

88 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Аз мисля, че е амбициозно, но не е невъзможно да изкараме БДЖ на печалба. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, цитиран от "Фокус". "Това ще бъде за пръв път от много години. През годините БДЖ е субсидирано със сериозни суми, но резултати няма, и сме се убедили, че трябва да се тръгне по един нов път", каза той.

Според министърът финансовите резултати на БДЖ са добри през последните няколко месеца. "Няма да се налагат съкращения", категоричен е той.

"На този етап не сме получили и стотинка в повече от БДЖ, но има значителни подобрения във финансовите резултати. В началото на годината БДЖ беше с над 25 млн. лв. загуба само за първите 5 месеца, а сега тя е намаляла почти наполовина", каза Папазов.

Според него няма как да е подобри услугата, без да има добра инфраструктура, и без да има подвижен състав. "Затова е много важно как ще приключат преговорите с кредиторите през септември", смята министърът. "Много тежки срещи ни предстоят, на които ние трябва да ги запознаем с програмата, която завършихме за преструктуриране на БДЖ и да ги убедим да се съгласят с нас", добави той.

Подкрепи Economic.bg