Печалбата на Coca-Cola нарасна с 6%

Въпреки положителния резултат, приходите на компанията са се понижили с 3%

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Coca-Cola отчете 6% по-висока печалба през третото тримесечие на 2013, предаде Reuters. Печалбата на компанията нарасна от 2.31 млрд. долара през 2012 г. на 2.45 млрд. долара. Въпреки положителния резултат, Coca-Cola има по-ниски приходи през третото тримесечие. Причина затова са разходите за преструктуриране на бутилиращите заводи на компанията в Бразилия и Филипините.

Приходите на компанията са се понижили с 3% или от 12.34 млрд. долара през 2012 година, са паднали до 12.03 млрд. долара, което е малко под очакванията на анализаторите. Те прогнозираха спад до 12.05 млрд. долара през третото тримесечие на годината.

През второто тримесечие на 2013 г. най-големият производител на безалкохолни напитки в света, отчете спад на печалбата с 4% на фона на намалелите продажби в Европа. Прогнозите на експертите за второто тримесечие бяха около 13 млрд. долара.

Акциите на Coca-Cola през третото тримесечие се повишиха с 1.1% до 38.33 млрд. долара преди пускане на борсовия пазар. От компанията не дадоха тримесечни прогнози, но отбелязаха, че дългосрочните стратегии и цели остават непроменени и Coca-Cola ще продължи да инвестира в своите марки.

Подкрепи Economic.bg