Платено място в самолет на easyJet

Нискотарифният превозвач ще продлага и свободно настаняване на незаетите места

3701 ~ 1 мин. четене

 

Нискотарифната авиокомпания еasyJet ще осигурява на желаещите пътници фиксирано място в нейните самолети срещу заплащане. Клиентите на компанията , които не искат да дават пари за креслото, ще бъдат настанявани на случаен принцип на незаетите места. Платените места ще се предлагат на всички самолети на авиокомпанията от ноември 2012 г.  800 000 пътници от 6000 полета са се възползвали от тази възможност по време на пробните изпитания на услугата.  

Изследване сред тези пътници показва, че над 70% от тях смятат, че фиксираното настаняване е по-добро от сегашната система на еasyJet, заради подобрени условия  на борда, а над 60% казват, че са по-склонни да използват еasyJet в бъдеще, в резултат на тази услуга.

easyJet изпробва фиксираното настаняване след проведено проучване сред пътници, което показа, че настоящият процес на качване в самолета може да бъде източник на стрес, а в някои случаи разделя пасажери, които пътуват заедно.

Основните цели на направените тестове са подобряване на пътническия комфорт, без това да се отрази на точността на полетите на еasyJet - и двете от които бяха постигнати в изпълнението на пробните полети. По-голямата част от пасажерите, които са си купили определено място по време на експериментирането с услугата, са избирали точно определени места, най-вече в предната част на самолета и страничните места, където има повече разстояние за краката или са близо до изходите.

Подкрепи Economic.bg