Плевнелиев: Аз и посланиците просто казахме истината

Протестиращите казват съществени и смислени неща, за които си заслужава да поработим, смята президентът

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Както аз, така и посланиците на Германия и Франция, направихме нещо много елементарно - казахме истината. Така президентът Росен Плевнелиев коментира нападките от страна на депутати от ДПС и БСП по повод подкрепата, която той и посланиците на Германия и Франция дадоха на протестиращите срещу кабинета "Орешарски". Президентът беше на посещение във Варна, където заедно с военния министър Ангел Найденов наблюдаваха военноморското обучение "Бриз 2013".

"Чух много коментари за моето изявление от миналата седмица, както и за изявленията на посланиците на Франция и Германия. Между двете изявления има много общо", каза президентът. "Кажете къде бъркам? Къде бъркат посланиците? Просто поставихме диагнозата, без която не може да има правилно лечение.", коментира президентът.

"Аз не искам да чувам само повърхностни политически коментари. Ние трябва да бъдем благодарни на посланиците на Германия и Франция, че те ни помагат, виждат проблемите и солидарно заедно с нас търсят решението", посочи Росен Плевнелиев.

По отношение на тезата за разликата в протестите сега и през зимата той беше категоричен, че не може да се съгласи с подобен подход. "Това разделя нацията - София срещу провинцията, бедните срещу богатите, протестиращи срещу непротестиращи. Чуваме ли какво казват те? Те казват съществени и смислени неща, за които си заслужава да поработим. Това е моят подход", посочи президентът. Той каза още, че за да стигне до тези изводи, е провел консултации с много парламентарно и извънпарламентарно представени партии, юристи, писатели, интелектуалци извън Консултативния съвет за национална сигурност. "Вие видяхте какво се случи на него и какво беше държанието на Волен Сидеров", каза още Росен Плевнелиев.

Коментари: 0