Плевнелиев: Държава и бизнес трябва да работят заедно

С тези думи българският президент се обърна към водещи гръцки бизнесмени в Атина

"Държава и бизнес трябва да работят заедно за икономически растеж, базиран на финансова дисциплина и реформи". С тези думи българският президент Росен Плевнелиев се обърна към водещи гръцки бизнесмени в Атина, цитиран от Дарик.

Днес е вторият ден от официалната визита на държавния ни глава в южната ни съседка, като след бизнес-форумът в Атина, той ще отпътува за Солун.

"Вие очаквате една по-ефективна държавна машина. Вие очаквате прозрачни закони. Вие очаквате мотивирана администрация, която върши работа. Вие сте готови да инвестирате и виждате потенциал, но искате и държавата да даде своето. Вие очаквате политиците да не харчат парите, които икономиката създава, а да ги инвестират в смислени проекти. Ние вярваме, че имаме решенията за това и по възможно най-прозрачния начин ги правим заедно с Вас. Така е в България, така е и тук, в Гърция", каза още българският президент пред гръцкия бизнес.

"Гърция поддържа жив интереса за реализирането на петролопровода Бургас-Александруполис. Това е една опция, която ще подкрепи стратегическото място на нашите две страни", каза от своя страна президентът на Гърция Каролос Папуляс.

"С приоритет подхождаме към двата много важни енергийни проекта – Южен поток и интерконекторната връзка. Тези проекти съставляват рамките на по-широкото присъствие на България в европейската и световната енергийна карта", каза Папуляс. 

Коментари: 0