Плевнелиев: Езикът на омразата не е нашата България

Подкрепям усилията на всички институции, които посочват проблемите, посочи президентът

68 ~ 2 мин. четене

"Надявам се това да се промени, да продължаваме да инвестираме в способностите на Българската армия", заяви президентът Росен Плевнелиев, който изрази притеснение от параметрите на проекта на бюджета за отбрана за 2014 г., като посочи, че около 75% от средствата са предвидени за заплати, а едва около 4% - за надграждане на способностите на армията и за инвестиции.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили наблюдава тактическото учението на Сухопътни войски "Мирен страж 2013", което се провежда на полигона Ново село.

Държавният глава определи като притеснителна ситуацията със зачестилите инциденти с чуждестранни граждани на територията на страната ни. По думите на президента, съчетанието на криминални действия с призиви от определени политически лидери за формиране на "шпицкоманди за налагане на ред", изисква категорична реакция срещу използването на език на омразата.

"Това не е нашата България и подкрепям усилията на всички институции, които посочват тези проблеми. Само заедно, но и най-вече чрез отговорността на всички граждани, трябва да бъдат подкрепени усилията на държавата, за да излезем от изкуствено налаганото противопоставяне, нашият народ не е такъв", каза Плевнелиев.

Плевнелиев припомни, че КСНС е политически и консултативен, а не изпълнителен орган, какъвто е Съветът по сигурността към Министерския съвет. "В последните месеци колко пъти бе събран Съветът по сигурността към Министерския съвет по темата с бежанците и кога беше одобрен планът от седем точки; дали Агенцията за бежанците днес е оборудвана, окомплектована с всички необходими кадри, хора и, съответно, добре финансирана и обезпечена", попита държавният глава.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg