По-малко пари за министерствата

Това е едно от условията при подготовката на бюджета за догодина, съобщи Симеон Дянков

6918 ~ 1 мин. четене

Министрите да режат от разходите на министерствата си, за да се гарантира растежа на доходите догодина - това е едно от условията, поставени от Симеон Дянков при подготовката на бюджета за следващата година.

Бюджетът за 2013-а ще влезе за обсъждане в парламента месец по-рано от обичайното. Министърът на финансите обяви още, че през следващия мандат на ГЕРБ той ще се приема още преди началото на лятото.

„И вече минавам министерство по министерство. Първо с добро, както се казва, какви са тези разходи, дали наистина ви трябват. И после ще решим по министерства, които са получавали пари за собствени нужди, за бюрокрация, в следващия бюджет няма да имат тези пари”, каза финансовият министър.

Междувременно Европейската банка за възстановяване и развитие даде висока оценка на мерките, които взема страната ни за нисък дефицит, ниска инфлация и повишаващ се кредитен рейтинг.

Според президента на банката, София прави всичко възможно и това, което е правилно, в тежката ситуация в цяла Европа. Посещението у нас днес е първата визита на британеца Сума Чакрабати от избирането му на поста президент на ЕБВР.
 

Подкрепи Economic.bg