"Пожарна безопасност" получава 134 нови автомобила

Изграждат и временни селища при наводнения с общ капацитет от 2000 души

360 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” ще получи възможност да достави 134 нови автомобила за гасене на горски пожари с финансовата подкрепа на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това каза главен комисар Николай Николов, директор на Дирекцията към МВР при подписването на договори за финансова помощ за борба с горските пожари и наводненията, предаде „Фокус”. 

„На първо време имаме възможност да доставим един хеликоптер за гасене на пожари. Той ще може да бъде включен през зимата за спасителни операции в курортните ни комплекси”, добави Николов. 

По проекта, който се осъществява съвместно с МОСВ, ще бъдат изградени и временни селища при наводнения с общ капацитет от 2000 души. 

„Продължаваме да работим активно и по други оперативни програми и се надявам да можем да доставим модерна техника, да окомплектоваме нашите звена на 100%. Техниката, която е остаряла, може да я продадем на общините, за да подпомогнем доброволното движение”, каза още главен комисар Николай Николов.

Подкрепи Economic.bg