Превозвачите вдигат блокадата на границата с Турция

Турските власти премахват рестриктивните мерки

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Блокадата на българо-турската граница при "Капитан Андреево" и "Лесово" се вдига. Турските власти са изпълнили исканията на протестиращите вече два дни български превозвачи.

"Подписахме споразумение до 31 май българските превозвачи ще бъдат освободени от рестриктивните мерки. Благодарение на министъра на транспорта успяхме да подпишем това споразумение. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, който тази вече пристигна на пункта, се срещна със заместник валията на област Тракия", обясни председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски, цитиран от Фокус.

48-часа продължи блокадата на границата с Турция. Българските фирми за превози на товари излязоха на протест с настояването турската страна да спазва правилата и разпоредбите на международните договори и спогодби и се обявиха против едностранно въведените ограничения от Турция при използването на разрешителни.

Въпроса обсъдиха днес премиерът Марин Райков и президентът Росен Плевнелиев. Райков обяви, че страната ни е готова да предприеме реципрочни мерки към турските шофьори на тези, които Турция прилага към българските транспортни компании.

Подкрепи Economic.bg