Протест отмени полет Букурещ-София

Пилотите на ТАРОМ започнали спонтанна стачка, продължават и протестите в "Ер Франс" и "Луфтханза"

Протест отмени полет Букурещ-София

Полетът от Букурещ до София и обратно на румънската авиокомпания ТАРОМ за тази сутрин е анулиран, според сайта на аерогара София. Представители на компанията са заявили за румънската информационна агенция Медиафакс, че спонтанен протест на екипажите тази сутрин е отменил редица полети на Таром, сред които, освен международни, и някои вътрешни, съобщава БНР. 

Стачката на пилотите на "Ер Франс" не е отменена и за утре се предполага да бъдат анулирани половината полети на френския авиопревозвач. Пилотите на "Ер Франс" се противопоставят на условията на разрастване на нискобюджетния филиал на компанията "Трансавиа". 

Пилотите на германския авиопревозвач "Луфтханза" също планират стачка. Тя ще е осемчасова и се очаква утре, предадоха световните агенции. Синдикатът "Кокпит", който представлява близо 9300 пилоти и авиоинженери в германските авиокомпании, обяви, че  ще стачкуват пилотите по международните полети на далечни разстояния от летището във Франкфурт. През предходните три седмици пилотите на авиопревозвача вече стачкуваха два пъти за запазване на ранното пенсиониране и увеличаване на заплатите.

Коментари: 0