Протестите за болницата в Девин стигнаха до Министерски съвет

Жители на Девин, Борино и Доспат пристигаха тази сутрин в София, за да внесат декларация е защита на лечебното заведение

Протест в защита на закритата преди година и половина болницата в Девин се провежда пред Министерски съвет. Около 200 души от общините Девин, Борино и Доспат пристигаха тази сутрин в София, за да внесат декларация със своите искания.

Днешният митинг се проведен въпреки предложения вариант за запазване на лечебното заведение от финансовия министър Симеон Дянков. Преди дни той коментира, че болницатан в Девин би могла да започне отново работа, ако се пререгистрира като филиал на смолянската. Дянков обяви още, че държавата е готова да инвестира 1 милион лева в ново оборудване.

Днес протестиращите благодариха на Дянков за визитата му и обясниха, че са в София, за да му върнат жестта. На плакатите, които несят се четат надписи „Пълна лудница” в здравеопазването. "Три общини в Девинско без болница”,  „На 100 км от болница” и други.

През изминалата седмица близо 300 души всеки ден протестираха в центъра на Девин. До решение на ситуацията не се стигна и след посещението на здравния министър Десислава Атанасова и шефката на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова.

Коментари: 0