Първа копка на „София Тех Парк“

Президентът Росен Плевнелиев ще даде старта на изграждането

Първа копка на „София Тех Парк“
428 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк" АД. Церемонията ще се състои на територията на бившето военно поделение на „Четвърти километър" в столицата, с която ще започне изграждането на първите лаборатории и площадкова инфраструктура на бизнес инкубатор и на експериментариум с посетителски мост.

На церемонията ще бъдат направени първи копки на четири обекта - Обект Лаборатории и Обект „Площадкова инфраструктура”, „Инкубатор” и Обект „Експериментариум с посетителски мост”.

Ще присъстват акад. Стефан Воденичаров, Председател на БАН, както и ректорите на три вуза - проф. д-р инж. Марин Христов, ректор, Технически университет-София; чл. кор. проф. дин Иван Илчев, ректор, Софийски университет „Св. Климент Охридски”; чл. кор. проф. д-р Ваньо Митев, ректор, Медицински университет-София; представители на Европейската комисия, на Столична община, Район Младост, Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на отбраната, Министерство на транспорта, чуждестранни посолства в България, държавна администрация, представители на научни и бизнес институции, партньори и приятели на София Тех Парк.Подкрепи Economic.bg