Първанов иска дебат за актуализация на бюджета

Списъкът на министрите беше спуснат на Орешарски от ДПС, казва бившият президент

140 ~ 1 мин. четене

Най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, но кога това решават парламентаристите. Това каза в интервю за предаването на Нова ТВ „Здравей, България” лидерът на АБВ и експрезидент (2002 - 2012 г.) Георги Първанов.  

„Един дебат по актуализация ще извади всички данни около бюджета. Ще бъде безотговорно, ако парламентът не се събере, за да обсъди бюджета”, категоричен е Георги Първанов.

„Промяната в БСП тепърва предстои, кандидатите ще бъдат повече от двама, въпреки натиска от „Позитано”. Даже има опасност всички да се настроят срещу основния кандидат”, заяви още Георги Първанов.

Според него е очевидно, че ДПС свали от власт сегашното правителство с решаващите ходове, които направи в последните месеци. Бившият държавен глава тази коалиция си беше обречена от самото начало, поради изключително скромната и неясна подкрепа и задкулисието при формирането на кабинета.

„Аз съм присъствал на заседанието на Висшия съвет на БСП в момент, в който беше спуснат един списък с имена на министри, които очевидно министър-председателят при докладването на познаваше. Той бъркаше текста при докладването на биографиите. Очевидно повечето от тези министри бяха написани на друго място”, обобщи Георги Първанов.Подкрепи Economic.bg