Пускат влака София-Солун от 10 май

ЖП връзката бе прекратена преди 3 г. от гръцката страна заради липса на средства за поддържането й

Влаковете между София и Солун ще вървят отново от 10 май. Гърция взе решение да възстанови пътническите влакове за страната ни, съобщават местните медии.

Железопътната връзка беше прекратена преди три години, когато правителството в Атина реши, че няма средства за финансирането й. Ръководството на Държавната жп компания „Треносе“ обаче реши да възстанови ежедневното пътуване по линията както за София, така и за Скопие и Белград.

Възстановяването на връзката може да доведе и до коригиране цените на автобусите, които досега държаха монопол на линията.

Влакът за София ще тръгва в 6:55 часа всяка сутрин от Солун, а в обратна посока – от София в 15:20 часа. Цената на еднопосочен билет ще започва от 17.80 евро, а за двупосочен – 35 евро. При резервация до 15 дни преди пътуването цената на двупосочния билет ще бъде 25 евро, съобщава БНР.

След като пристигнат на гара Солун, българите могат да продължат пътуването си до Атина след половин час престой. От гръцката жп компания очакват по този начин да се увеличи туристопотокът към страната от балканските държави. Затова и стартът е в началото на туристическия сезон.

Коментари: 0