Работниците във ВМЗ идват на протест в София

Отправени са искания да не се спират токът и водата на работещите в предприятието

Автор: Атанас Христов

Протестиращите трети ден оръжейни работници от   "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД, Сопот (ВМЗ) са готови да пренесат протеста си в София - пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и пред Министерски съвет. Това съобщиха от КНСБ.

Днес, 15 декември 2012 г. отново хиляди оръжейници проведоха протестно шествие - от централния портал на завода по бул. "Иван Вазов" до паметника на братя Вазови в Сопот. На последната спирка към митинга се присъединиха представители на централите на КНСБ и на КТ "Подкрепа", а днес в протеста се включиха и ученици, деца на оръжейници и бивши работници - сега пенсионери. Протестиращите заявиха категорично искането си да им бъдат изплатени дължимите две заплати и три аванса в размер на 2.5 млн. лв.

Кметът на Сопот Веселин Личев обяви пред недоволната тълпа, че след отправено искане към ВиК Пловдив, комуналното дружество няма да спира водата на длъжници, работещи във ВМЗ. Отправено е и искане към електроразпределителното дружество EVN да бъде пуснат токът на семействата на работещите в завода, който бе спрян заради неплатени сметки.

Коментари: 0