Радан Кънев: Виждам страх в Борисов

Оставката ми е ход към единство, не към разделение, заяви лидерът на ДСБ

Радан Кънев: Виждам страх в Борисов
148 ~ 2 мин. четене

„Ясно е, че в момента г-н Борисов води непрекъснато разговори с различни крила на различни политически сили. Проведох личен разговор с него, за да спре това нещо. Казах му, че не приемам да разговаря с хората от Блока поотделно”. Това заяви в ефира на Нова Телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев, който вчера изненадващо подаде оставка като говорител на Реформаторския блок.

Кънев зададе въпроса дали Бойко Борисов наистина иска внушително мнозинство вдясно, каквото биха могли да имат ГЕРБ и Реформаторите, или пък го е страх. „Виждам страх в Борисов”, добави той.

Резултатът, според него, в Реформаторския блок е невъзможността да се оползотвори огромното предимство, което имат пред всички останали политически сили.

На констатация, че Блокът би могъл да се тълкува като патерица, Кънев възкликна: „Това не е патерица, това е тояга в случай, че РБ вземе около 40 депутата на следващите избори.

Според него темата за актуализацията на бюджета не се комуникира с обществото, а на консултации, които се използват за политически натиск.

Малко по-рано Кънев гостува в ефира на БНТ, където заяви: "Оставката ми е ход към единство, не към разделение". Попитан дали дясното обединение трябва да излъчи единен лидер, той заяви, че най-вероятно това е логичен ход, но че си дава сметка, че резки промени два месеца преди изборите не би трябвало да се правят.

Според Кънев българската политика не е такава, каквато е в богатите страни, към които се стремим, защото у нас принципите са изместени от неясни договаряния. "Трябват ни правила, не договорки - така е в богатите страни. Ние сме затънали в договорки, а искаме да сме богати. Малко смелост трябва", обяви Кънев.

Коментари: 0