Рагин: Подкрепяме Иво Маринов за зам.-министър

Той категорично подкрепи конкурса "Най-добър хотел в Банско", който се организира от Kmeta.bg

260 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и колегите му подкрепят Иво Маринов като заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, който е с ресор "Туризъм". Това става ясно от думите на Рагин в интервю за kmeta.bg.

"В нашата група на хотелиерите и ресторантьорите мислехме, че сме с единна кандидатура. Никой от колегите не даваше сигнал, че има и други предложения. Но колежката Соня Колтуклиева (PR на Националния борд по туризъм - бел. ред.) предложи Анелия Крушкова. Любомир Попйорданов от Българската асоциация за алтернативен туризъм предложи Румен Драганов. Ние останахме малко стъписани, защото преди това никой от бранша не беше заявил кандидатури", казва Рагин пред портала на българските общини.

Шефът на хотелиерите и ресторантьори поясни, че е по-добре да има отделен министър на туризма, но на този етап и зам.-министър е добре. "Искахме да имаме самостоятелно министерство, но тъй като нямало финанси на този етап, поне да има зам.-министър", разясни предложенията Благой Рагин.

Той категорично подкрепи конкурса "Най-добър хотел в Банско", който се организира от Kmeta.bg. "Не само, че подкрепям инициативата, но ако ме поканите, ще дойда да я аплодирам. Готов съм да ви подкрепя. Ще поканя колеги от Балканите, всички да ви покрепят", категоричен е Рагин.

За очакванията на Благой Рагин за бъдещия туристически сезон и за притесненията му, че няма да може да влезе в сила Законът за туризма и наредбите около него, четете в обширното интервю за kmeta.bg.

Подкрепи Economic.bg