Реформаторският блок ще разширява коалицията

Блокът ще избира председател през септември

Реформаторският блок ще разширява коалицията

Реформаторският блок започва разговори за разширяване на политическия формат на съюза преди явяването на изборите в началото на октомври. Това става ясно от решенията, взети на снощното заседание.

Председателят на ДСБ Радан Кънев публикува "Решения от срещата на председателите на партии от Реформаторския блок /РБ/", приети на заседанието снощи. Ето какво са решили Реформаторите:

1.Председателите на петте партии от РБ препотвърждават единството на Блока и волята на своите партии за съвместно участие на предстоящите извънредни парламентарни избори на 5-ти октомври.

2. Председателството на РБ поема оперативното ръководство на политическия съюз.

3. Свиква съюзен конгрес на РБ в първата половина на м. септември за избор на Председател на РБ.

4. В срок до съюзния конгрес и съгласно решение от последното заседание на Гражданския съвет на РБ да се изготви план за консолидация на РБ по посока на създаването на единен политически субект.

5. РБ започва разговори за разширяване на политическия формат на Блока за явяване на предстоящите извънредни парламентарни избори.

6. Във връзка с изпълнението на настоящите решения да бъдат извършени промени в учредителното споразумение на РБ.

Междувременно петнадесет от членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок обявиха, че подкрепят председателя на ДСБ Радан Кънев за лидер на дясноцентристката коалиция. В началото на седмицата той подаде оставка като говорител на реформаторите в израз на несъгласие със задкулисните разговори, водени от негови колеги от блока с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коментари: 0