С оставката си Борисов тушира насилието

Правителството на ГЕРБ може да получи отлична оценка за работата си, смята зам.-председателят на ЕНП Манфред Вебер

Манфред Вебер:

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

С решението си да подаде оставка премиерът Бойко Борисов успя да тушира насилието и ескалиралото в последните седмици обществено недоволство в България. Това заяви зам.-председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер, предаде „Фокус". Той се срещна с представители на българските медии в Брюксел. На срещата присъстваха и българските евродепутати Мария Габриел, Мария Панайотова, Андрей Ковачев.

"Борисов показа, че не иска да бъде премиер на една държава, която е в ситуация на насилие и това е ясен знак към Европа", отбеляза Манфред Вебер.

По думите му правителството на ГЕРБ може да получи отлична оценка за работата си. "Определено Бойко Борисов е силна фигура в България, но не е единствен. Впечатлен съм и от работата на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. ГЕРБ притежава и други сериозни и силни фигури в управлението на страната", подчерта Вебер,

По отношение на високите цени на тока заместник-председателят на групата на ЕНП посочи, че кабинетът на ГЕРБ вече е предприел мерки, с които да се намалят cметките на хората. "Цените на електроенергията на европейско ниво обаче се увеличават и именно това е причина за тревога", призна Вебер.

Вебер призова гражданите на България "да дадат още една подкрепа на правителството в оставка и те да продължат, защото успяха да превърнат България в една по-модерна европейска държава".

 

Подкрепи Economic.bg