"С партия на телевизионните водещи ще живеем в риалити шоу"

Татяна Дончева, лидер на „Движение 21"

Цитат на деня:

240 ~ 1 мин. четене

“Да направим експеримент - партия на телевизионните водещи - и да видим какво ще се случи. Идеята за партия на TV водещи е много оригинална, премиер задължително трябва да бъде Николай Бареков и България ще живее в риалити шоу”. Това заяви шеговито социалистката и лидер на „Движение 21" Татяна Дончева в ефира на Нова Телевизия.

Социалистката коментира проучването на агенция „Медиана“, което отреди на „България без цензура“ над 7% подкрепа на идните европейски избори. Според Дончева това са целенасочени внушения от хора, които работят манипулативно.

„Всеки има някакви ангажименти към друг, който му плаща. Много по удобно е отколкото да покриваш по-високи ангажименти в социологията на теренни проучвания“, посочи социалистката. По думите й сред социолозите се прокарват умишлени внушения, че дадени партии ще се реализират в следващия парламент.

Циганите ще си свият ушите за ден-два и после пак ще продължат с набезите си. С тази полицейска акция, която започва днес, така широко рекламирана в медиите, едва ли ще се постигне нещо. Това каза пред Нова телевизия Татяна Дончева. „Не може да се акцентира върху „Циганите на сапун“. Ние трябва по-дълго време да започнем по-сериозна работа с тях.

Според Дончева от недоимък, от липсата на образование и приоритети ромите се в състояние да убият за 20 лева. „Без да решим този въпрос заедно с ромските лидери – но не на партийно ниво, няма да се случат нещата. Има образовани роми, има и примитивни такива. Трябва да дадем възможност самия ромски етнос да изгради своя ромска интелигенция“, допълни бившата червена депутатка. 

Подкрепи Economic.bg