СДС напуска „Раковски“ 134

По закон останалите извън парламента партии получават държавен имот с нисък наем, само ако самостоятелно спечелят поне 1% от гласовете

512 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Освен че останаха извън парламента и загубиха държавната си субсидия, на СДС ще се наложи и да напуснат знаковата за демократичния преход у нас синя централа на столичната улица "Раковски" 134. По закон останалите извън парламента партии получават държавен имот с нисък наем, само ако самостоятелно спечелят поне 1% от гласовете.

СДС обаче се яви на вота в коалиция, която трябваше да мине 4 на сто. Така след 23 години в символичната сграда на "Раковски" 134, СДС ще трябва да я напусне, коментира Нова телевизия.

Същата съдба очаква още и ДСБ. Хората на Иван Костов също се явиха на изборите в съюз и не успяха да влязат в парламента. Затова от тях ще се очаква да освободят централата си на столичната улица "Кърниградска".

НДСВ също трябва да се раздели с евтините държавни помещения на улица "Врабча" 23. Поради ниския си резултат всички те губят и правото на държавна субсидия.

Подкрепи Economic.bg