Samsung победи Apple в САЩ

Данните от продажбите на телекомите през май показват, че американският производител изостава за първи път в историята си

64 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Samsung най-после успя да изпревари Apple по продажби в САЩ. Справка с данните от продажбите на американските телекоми показва, че през май южнокорейската компания изпреварва за първи път американския си конкурент. Най-много през месеца се е продавал Galaxy S4, следван от iPhone 5 и HTC One.

Данните са обезпокоителни за Apple, тъй като американският пазар отдавна е бастион на силни продажби за компанията, пише GsmArena. Въпреки че подобни резултати по никакъв начин няма да бъдат фатални за американския технологичен гигант, те са доказателство, че Android базираните смартфони могат повече от успешно да се конкурират и в родината на Apple.

Само месец, след като Samsung представи своя Galaxy S4, продажбите му достигнаха 10 милиона. Флагманът на компанията беше представен на 27 април и в момента се предлага в повече от 110 страни. Постепенно ще навлезе в общо 155 държави в сътрудничество с 327 партньори.

Коментари: 0