Samsung представи първия в света извит UHD телевизор

Телевизорът предоставя възможност за гледане на две програми от двама души на един и същи екран

272 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи първия в света извит телевизор, който предлага изображение с Ultra High Definition (UHD) качество, съобщи SlashGear. Новият модел на компанията бе представен по време на тазгодишното изложение IFA в Берлин.

Извитият екран осигурява картина с по-голямо присъствие и дълбочина, отколкото плоскоекранните телевизори. От Samsung твърдят, че визията на телевизора е вдъхновена от концепцията, наречена “Timeless Arena“. От друга страна, една от големите възможности, които предоставят OLED панелите е способността да възпроизвеждат  живи цветове, които традиционните телевизори не могат.

Най-интересната функция на телевизора се казва Multi-View. Тя предоставя възможността двама души да гледат две различни програми в една и съща стая по едно и също време и на един и същи екран. От компанията предлагат допълнително очила и тапи за осигуряване на стерео звук.

Новият телевизор се предлага в два размера – от 55 и 56 инча. Моделът е с LED екран и двата вида са създадени на базата на обратната връзка, която потребителите са дали на компанията, става ясно от прессъобщение на южнокорейският гигант.

UHD телевизията включва телевизори с два формата – 4K UHD и по-високият 8K UHD, които са с резолюция съответно 3840х2160 пиксела и 7680х4320 пиксела. Цената на 55-инчовият екран в Европа ще бъде около 8 хил. долара.

Подкрепи Economic.bg