Samsung представи „умен” хладилник, следящ срока на годност на продуктите

Моделът позволява поръчка и пазаруване на базови продукти чрез приложението E-Mart Mall

4217 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics официално представи новия Zipel T9000 – „умен” хладилник с капацитет от 845 л и външен LCD екран, който позволява на потребителите да пазаруват и проверяват срока на годност на продуктите направо от дома си.

10.2-инчовият LCD тъчскрийн, с който е снабден новият модел, значително повдига летвата по отношение на удобството и мултифункционалността. Към характеристиките му, познати от предходния Zipel T9000 модел, са добавени редица „умни” подобрения – началният екран предлага 9 различни приложения, които се отнасят до пазаруване на продукти, управление на съставките, избор на рецепти, лични настройки на функциите на хладилника и други.

Моделът позволява поръчка и пазаруване на базови продукти чрез приложението E-Mart Mall, а готварските съвети са достъпни от специалното приложение „Рецепти”. Благодарение на апликацията за управление на провизиите, всеки потребител може да проверява срока на годност на съхраняваните в хладилника продукти.

Освен всички полезни за домакинството и готвенето характеристики, на LCD екрана потребителите могат да показват серии от семейни снимки или други забавни картинки. Освен да бъде използван като дигитална рамка за фотографии, 10.2-инчовият дисплей позволява и да се следят последните новини, прогнозата за времето и много друга полезна информация.

Моделът разполага и с външен диспенсър, благодарение на който потребителите имат достъп до вода и лед, без да се налага да отварят вратата на хладилника. Въпреки че новата система изглежда по-малка от тази при предишните модели, тя има повишен капацитет и предлага повече лед за по-кратко време.

Подкрепи Economic.bg