Samsung придоби компания за WiFi чипове

Целта на покупката е увеличаване на присъствието на компанията в много сегменти на мобилния пазар

Samsung Electronics придоби малкия шведски производител на WiFi чипове Nanoradio, съобщиха от пресслужбата на корейския концерн. Чиповете и чипсетите на Nanoradio се използват в смартфони, таблети, мобилни игрални конзоли, преносими мултимедийни плейъри, цифрови фотоапарати, четци и други устройства. Очевидно покупката на подобен производител се прави с цел увеличаване на присъствието на Samsung в много сегменти на мобилния електронен пазар.

В прессъобщението на Samsung се казва още, че компанията планира с течение на времето да интегрира чиповете на Nanoradio в собствената си електроника, което ще окаже положително въздействие върху продължителността на работа на мобилните устройства на батерия, съобщава kaldata.bg. В допълнение, дизайнът на WiFi-чиповете на Nanoradio е такъв, че те могат безпроблемно да бъдат интегрирани в съвременните SoC-чипове на таблетите или смартфоните, произвеждани от компанията. Това ще намали консумацията на енергия на устройствата и ще направи работата им по-бърза и по-надеждна, като освен това ще опрости и нейната организация.

Джеф Блебър, анализатор в компанията CCS Insight, коментира, че сделката за покупката на Nanoradio е още едно отражение на така наречения вертикален подход на Samsung към проектирането на устройствата. Освен това Блебър отбеляза още, че политиката на корейската компания е такава, че компанията рядко извършва поглъщания, и щом тя е се е решила на такава стъпка, това означава, че закупените технология или продукт са наистина необходими на Samsung.

Съгласно условията на сделката, страните не разкриват подробности около финансовите й параметри

Коментари: 0