Семейна двойка в Китай продаде детето си, за да си купи iPhone

От шанхайското държавно обвинение са завели дело срещу тях за трафик на хора, след като семейството е пуснало обява в интернет за осиновяване срещу 50 000 юана (около 5 хил. паунда)

3635 ~ 1 мин. четене

Млада двойка от Китай продаде бебето си, за да си купи iPhone, съобщава DailyMail. От шанхайското държавно обвинение са завели дело срещу тях за трафик на хора, след като семейството е пуснало обява в интернет за осиновяване срещу 50 000 юана (около 5 хил. паунда).

Според следствието безработните съпрузи публикували в интернет още преди раждането на дъщеря си обява, че я продават. В нея те предлагали да дадат новороденото на този, който предложи най-висока сума.

Скоро след раждането, което станало в домашни условия, детето било предадено на „купувача”. В същия ден в банковата сметка на семейството постъпила голяма сума пари. Разследващите заловили майката да си купува iPhone, спортни обувки и други принадлежности.

Продуктите на Apple са доста широко разпространени в Китай, като през 2012 г. 17-годишен китаец продаде бъбрека си, за да си купи iPhone и iPad.

През изминалия месец Apple пусна на пазара в Китай новия iPhone 5S, включително и в позлатен вариант, както и по-изгодния iPhone 5C.

 

Подкрепи Economic.bg