Сезонът в Пампорово завърши с 30% ръст на туристи

Пакетите „Две в едно” обединяват летен отдих в Пампорово и плаж в Албена

116 ~ 2 мин. четене

Този уикенд Пампорово закрива най-силния зимен сезон от началото на кризата с атракция на плаца „Студенец” и безплатен лифт в неделя. За да отбележи драстичния ръст от 30%  на туристи спрямо миналата година, както в хотелите така и в ски-зоната, „Пампорово” АД за пръв път организира атракцион за любителите на пистите в планинския комплекс, предаде kmeta.bg.

По идея на организаторите беше предвидено състезание за скиори и сноубордисти, които със зимна екипировка по атрактивен начин да преминат през водното съоръжение. За състезанието се бяха записали около 100 участници, на които се наложи да изчакат, за да покажат идеи и костюми за забавната игра.

Заради пролетните температури басейнът се оказа спукан и се наложи събитието да се отложи с няколко часа, до отстраняване на повредата. Затова пък любителите на сноуборда имаха прекрасна възможност да се спускат по все още работещата писта Снежанка, а някой смелчаци направо хвърлиха ски екипите и се пуснаха по бермуди.

Голяма част от гостите на курорта заложиха на бирата и родопските специалитети на припек пред заведенията край пистата, чиито собственици също са доволни от туристическия поток за пръв път от 5 години.

Въпреки края на зимния сезон, комплексът няма да затваря и много хотели се готвят за летния период, за който вече се отчита сериозен интерес, особено в спортния туризъм. Само до момента вече са заявени 3 републикански състезания по колоездене в новия велопарк в Пампорово, който отвори миналото лято. От този сезон ще има и две нови трасета за семейства и начинаещи.

От „Пампорово” АД подготвят за втора година и пакетите „Две в едно” от летен отдих в Пампорово и плаж в Албена.

Макар и да е още далеч, от дружеството се готви и за ски сезона 2013-2014г., за да увеличат развитието на балканските пазари, които дадоха сериозна заявка тази зима. След като българите отново се върнаха в  Пампорово, курортът се оказа много атрактивен и за турските туристи, както и за съседите от Гърция, Румъния  и Македония. Сериозен ръст бележат и руските туристи, които напълниха комплекса и са сред най-добрите клиенти, заявиха хотелиерите.

Подкрепи Economic.bg