Шефът на "Минстрой": Стойнев работи добре с бизнеса

Не беше необходимо намаляването на цената на тока с 5%, смята Николай Вълканов

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев работи добре с бизнеса. Това каза в интервю за радио К2 председателят на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг" и собственик на "Горубсо-Мадан" Николай Вълканов. Той спечели и приза "Мистър Икономика" в конкурса на списание "Икономика".

"Вчера се проведе среща на ръководството на Минно-геоложка камара с министъра и зам.-министъра на икономиката и енергетиката. Добър разговор се получи с министър Стойнев по адрес на добивния отрасъл и мисля, че нещата ще вървят в това министерство. Стараят се, допитват се до бизнеса", поясни Николай Вълканов. По думите му са на срещата са обсъдени много теми - от концесиите и концесионните такси, до начина на работа в министерството.

"Не беше необходимо намаляването на цената на тока с тези 5%, тъй като не е нещо съществено. Запазването беше по-добър вариант. Министерството по добър начин направи намаляването на цените, отвсякъде по малко. Получи се добър микс от мерки, въпреки че цената на тока в България не е висока, доходите са ниски", разясни шефът на "Минстрой холдинг".

"Въпреки не добрите цени на металите, рудодобивът работи много добре и се развива. При нас има правило - когато цените са добри се инвестира, а когато не са се поддържа производството без да се съкращават хора, без да се намаляват заплати и без да се ощетява работата на предприятието. Работим силно, правим ръстове между 20-30% от година в година, благодарение на нови технологии, инвестиции и наука, които вкарваме в производството", категоричен е "Мистър Икономика".

Коментари: 0