Сидеров внесе в КСНС исканията на Бареков

Ако само думкаш на тъпани, и свиркаш на свирки, не съм сигурен, че знаеш какво искаш, заяви Сидеров

Снимка: БГНЕС

100 ~ 2 мин. четене

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров внесе исканията на лидера на движението "България без цензура" Николай Бареков на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Срещата между политиците се провежда в сградата на Президентството, в чийто район са се събрали и привържениците на "България без цензура". Те пристигнаха на "Дондуков" 2, за да освиркат пристигащите участници за заседанието на КСНС. Изключение бе лидерът на националистите Волен Сидеров, когото хората изслушаха.

В разговор с Николай Бареков председателят на антикорупционната комисия към парламента обеща да бъде представител на движението "България без цензура". "Готови ли сте, от името на хората вън, да бъдете нещо като говорител и да внесете предложенията ни в дневния ред на КСНС", попита Николай Бареков.

В отговор лидерът на "Атака" обясни, че уважава всички протестиращи, които имат ясни виждания и идеи, защото това означава, че те знаят какво искат. "Ако само думкаш на тъпани, и свиркаш на свирки, не съм сигурен, че знаеш какво искаш. Докато тук виждам ясни идеи, които ще внеса вътре, ще ги изчета, и ще настоявам да има представител. Това президентът може да го реши, може да допуснем представител на гражданска организация", каза още Сидеров и допълни, че операция "Чисти ръце", която води Бареков, може да бъде извършена.

На въпрос дали лидерът на националистите допуска бъдеща коалиция с Николай Бареков, Сидеров посочи, че за това може да се мисли след избори. "В момента не говорим за това, а за промяна, която да доведе до радикално ново управление на България, нов модел, и в икономически и социален план", категоричен бе председателят на антикорупционната комисия към Народното събрание.

"Ние сме проевропейско движение, което отива в центъра, опитът на колеги журналисти да ни лепят етикети, е неуспешен. Искаме да делим политическия елит на корумпиран и на некорумпиран. Не сме участвали в управлението на държавата и искаме операция "Чисти ръце". В този раздел има партии като "Атака", ВМРО, които не са участвали в управлението", каза на свой ред лидерът на "България без цензура".

Той посочи, че в "Чисти ръце" не могат да участват партии като СДС, ГЕРБ, БСП и ДПС. "Категорично няма как да правим коалиция, нито предизборна, или следизборна с "Атака", но уважаваме, че те имат виждания за лустрация на политическия елит", допълни още Николай Бареков.

Подкрепи Economic.bg