Скъпите коли с газови уредби

Вносът на пропан-бутан в страната през юли се е увеличел с близо 40%

536 ~ 1 мин. четене

Вносът на пропан-бутан в страната през юли се е увеличел с близо 40%, спрямо същия период миналата година, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). Причината според анализаторите е по-високото потребление на газ, защото все повече шофьори оборудват автомобила си с газова уредба заради високите цени на бензина и дизела.

Ако има доволни от високите цени на горивата, това със сигурност са монтьорите в автосервизите, които поставят газови уредби. Ако уредбата е монтирана качествено, разходът за гориво спада с над 1/3. За да е всичко изрядно обаче, газовата уредба се нуждае от ежегодна профилактика, която не се извършва задълбочено при техническия преглед, съобщава TV7.

Монтьорите пък обясняват, че в повечето случаи дори шофьори, които не разбират от ремонти, лесно могат да разберат, ако има проблем с бутилката.

Оказва се, че през последната година няма значение дали автомобилът е скъп, или евтин, защото все по-скъпи коли слагат газова уредба. Според монтьорите заради по-малките разходи за гориво, инвестицията за поставяне на газова уредба се избива бързо.

Подкрепи Economic.bg