Сменят ръководството на „Кинтекс”

Новият генерален директор на държавното оръжейно предприятие е Владимир Дичев

8414 ~ 1 мин. четене

Ръководството на „Кинтекс” се сменя. С решение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев от днес Антон Салджийски вече не е генерален директор на държавното оръжейно предприятие. Неговият пост се заема от Владимир Дичев. Това е втората смяна на Антон Салджийски само за година и половина.    

През февруари 2011 г. тогавашният министър на икономиката Трайчо Трайков го освобождава от поста генерален директор и го заменя с Владимир Дичев. Само осем месеца по-късно обаче Трайков връща Антон Салджийски начело на предприятието.

„Не бях поканен на разговор, не са ми ясни причините. Както предния път, така и сега, получих по куриер протокол на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма за освобождаването”, заявява Антон Салджийски.  

Сдружението Българска отбранителна индустрия, чиито членове формират средногодишен оборот от 400 млн. лв. и осигуряват заетост на над 20 000 човека, изпрати официално писмо до премиера Бойко Борисов с искане за преразглеждане на решението на икономическото министерство. От индустрията смятат, че решението не е продиктувано от блестящите финансови резултати на „Кинтекс” ЕАД.

Подкрепи Economic.bg