Sony представи VAIO Fit

Моделите ще бъдат пуснати за продажба в Европа през този месец

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Японската технологична корпорация Sony представи представи новия VAIO Fit. На изложението Computex беше обявено, че те ще се появят на пазара в Европа през този месец. Моделът е в две разновидности - с 14" и 15" екрани.

Моделите VAIO Fit 14E/15E са за масовия потребител и предлагат минималистичен дизайн, NFC възможности за връзка и подобрени възможности за възпроизвеждане на звук. VAIO Fit 15E дори разполага със суббуфер за по-плътни ниски честоти.

Моделите ще се предлагат във варианти с процесори Intel Core i7, i5, i3 и Pentium 987 с 4GB-8GB RAM памет и твърд диск с капацитет между 500GB и 1TB. Резолюцията на екрана на двата е 1366 x 768 пиксела и в някои пазари ще е сензорен. Освен вградена графична система ще има и опция за NVIDIA GeForce GT 740M с технологията Optimus за превключване между двете карти.

VAIO Fit 14 и 15 са от по-висок клас, имат премиум дизайн и залагат на сензорни дисплеи с по-висока резолюция (съответно 1600 x 900 и 1920 x 1080 пиксела). Вариантите за процесор са Intel Core i5 и i7, а за съхранение на данни има хибриден твърд диск с SSD памет.

Оперативната памет е 8GB, а графичната карта може да бъде интегрираната на Intel или NVIDIA GeForce GT 735M с технологията Optimus. И тук не е пропусната технологията NFC, за по-качествен звук е добавена функцията ClearAudio+, а камерата е със сензор Exmor R за по-качествено изображение. Някои от моделите имат и подсветка на клавиатурата.

Подкрепи Economic.bg