Sony пусна нов „умен“ часовник

SmartWatch 2 ще се появи на пазара през септември тази година, но компанията още не е обявила цената му

3689 ~ 1 мин. четене

Японската технологична компания Sony показа часовника си SmartWatch 2 със сензорен екран, който работи под операционната система Android. Новият "умен" часовник заменя миналогодишния модел SmartWatch и се отличава от него по по-големия си екран и увеличената резолюция.

Множество приложения в часовника го правят полезен заместител на телефона. Чрез него потребителите имат възможност да управляват обажданията си от телефона с едно докосване на китката, да снимат дистанционно с часовника си, използвайки приложение „умна камера“, да контролират презентации с дистанционно чрез Prsentation Pal, да избират маршрут за бягане или велосипед.

Собствениците на часовника ще могат и да четат предварително свалени имейли от електронната си поща на екрана на часовника, когато не са свързани с телефона си и да използват лайфстайл приложения за отбелязване на местоположение и проследяване на тренировките си в движение.

SmartWatch 2 ще се появи на пазара през септември тази година, но Sony още не е обявила цената му. Продажбите на предишния модел стартираха от 150 долара.

Подкрепи Economic.bg