Спад на приходите за FedEx

Най-голямата куриерска компания в света вече е сериозно притеснена за бизнеса си

224 ~ 1 мин. четене

Най-голямата транспортна и куриерска компания по приходи в света FedEx обяви спад на приходите си над очакваното за отчетния период, приключил в края на август. Акциите на компанията се понижи с 3,1% до 84,85 долара вчера, а лошите данни повлияха и на конкурента United Parcel Service (UPS), чиито книжа се смъкнаха с  1.9% до 72,31 долара.

В изявлението си от FedEx добавят, че рязък спад на производствената активност ще навреди на печалбата на компанията, което е знак как намаляващо производство в Китай рикошираха в икономикита в света.

"Това изглежда зле", казва Дейвид Върнън, анализатор в Sanford C. Bernstein & Co. По думите му глобалната икономика се забавя по-бързо от очакваното дори FedEx.

FedEx в разглеждана както върху икономическия лакмус, за очакваното развитие на бизнеса тъй като транспортира от авточасти до фармацевтични препарати. Подобно на UPS, FedEx е била засегната от общото забавяне на превозите и по-строги конкуренция от презокеански транспорт, тъй като клиентите търсят по-евтини възможности за придвижване.

Подкрепи Economic.bg