Спад за акциите на Facebook

Цената се върна близко до първоначалните 38 долара

7406 ~ 1 мин. четене

Цената на акциите на Facebook претърпя спад часове преди приключване на търговията. Вторичното предлагане започна при 38 долара на американската борса NASDAQ.

Първоначално акциите скочиха с 12 процента до 42,55 долара, После се качиха до 45 долара, но с наближаване на края на търговията интересът към тях спадна близко до началните 38 долара, предаде „Ройтерс”. Търговията трябва да приключи около 23 часа българско време.

„Реакцията е малко по-хладна от тази, на която много хора се надяваха”, смята Жерар Хоберг, икономист в Университета Мериленд. Според него една от причините е голямото предлагане. 

Според „Уолстрийт джърнъл” инвеститорите, които вече са закупили акции, са се намесили, за да „напомпат” цената и около 90 минути след началото на търговията тя се върна над 41 долара.

Коментатори посочват, че изглежда в IPO-то са се включили по-малко кандидати да притежават част от Facebook или пък покупките им са предпазливи и по-скромни от обявяваното досега.

Търговията с акциите на социалната мрежа започна с почти 30 минути закъснение заради технически проблем, предизвикан най-вероятно от големия интерес.

Подкрепи Economic.bg