Ще надминат ли акциите на Apple $1000

Анализаторът Джийн Мюнстер смята, че това може да се случи през 2014 година

Наскоро стойността на акциите на Apple паднха отново под $600. Но това може скоро да се промени, според някои анализатори. Те виждат производителя на iPad като "изключително подценен".

Според Henderson Global Investors Ltd акциите на компанията са "изключително подценени и може да се вдигнат до $1,200. Също така, Джийн Мюнстер, анализатор от Piper Jaffray Cos. в Минеаполис, който е считан за един от най-добрите експерти на развитието на Apple, е оптимист относно производителя на iPhone и iPad и превижда покачване на цената на акция до $1.000 до 2014.

"Целта ни е $1200 за акция", заявяват от Apple, но не обявяват срок. Годишната нетна печалба на най-голямата компания в света по пазарна стойност се е увеличила в периода от септември 2007 до септември 2011 г. седем пъти, показват данни от Bloomberg. Цената на акциите се покачи с 148% през същия период.

Тази година акциите на компанията преживяват силно движение нагоре. От януари цената им се е повишила повече от 45%. Със стойност около 548 милиарда щатски долара, Apple е най-мощната компания в света. Ако акциите на компанията стигнат $1000 обаче, пазарната стойност на Apple ще надмине впечатляващите един билион щатски долара – нещо което PetroChina Co. успява да направи за един ден през ноември 2007 г..

"Инвеститорите ще разберат, че Apple представлява посоката, в която се движи технологията", завършва Мюнстер в интервю за Bloomberg News.

Коментари: 0