Столична община получила 150 хил. лв. повече от паркиране

От центъра за градска мобилност се похвалиха и с 25% свободни места за паркиране във всеки един момент

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Приходите от паркиране в синя и зелена зона през септември са със 150 хил. лв. повече спрямо предходната година. С това се похвалиха общинарите от ГЕРБ и представителите на центъра за градска мобилност (ЦГМ) на пресконференция в Столична община. Освен повечето приходи, беше изтъкнато още, че във всеки момент 25% от местата за паркиране в тази зона са свободни.

"25-процентното намаление на паркирането означава свободно пространство за хората и освободени тротоари от паркирани коли", подчерта Малина Едрева, общински съветник от управляващата партия.

По повод недоволството на гражданите заради новата наредба за паркирането Румяна Милова от ЦГМ каза, че въведените правила не са приумици и че всичко е свързано с генералния план за организация на движението и съобразено с европейските практики.

ДУлиците са на всички ни. Живущите в центъра имат значителни преференции", подчерта още тя и добави, че диалогът продължава и че центърът за градска мобилност ежедневно обработва предложенията. Милова се похвали, че броят на санкционираните граждани е намалял с 50%.

От ЦМГ уточниха, че при предишната Соня зона местата за паркиране са били 12 000, а сега общо в двете зони са 17 000.

Коментари: 0