Столична община приела 70% от предложенията за синята зона

Доволните от наредбата столичани дори искат увеличаване на синята и зелена зона, заяви Йорданка Фандъкова

172 ~ 1 мин. четене

Около 70% от предложенията за синята зона на гражданите, които живеят в центъра на София, бяха приети от Столичния общински съвет, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред TV7. Според нея вече е очевидно облекчаването на движението и липсата на автомобили след въвеждането на новите правила за паркиране в София.

По повод общественото недоволство срещу наредбата Фандъкова заяви, че общинските съветници са възприели голяма част от предложенията на живеещите в центъра. Доволните от промените в синята и зелената зона обаче не протестират, хората дори искат да се разшири района на зоните, това облекчава паркирането, каза Фандъкова.

Въведохме рестрикциите след като пуснахме метрото и буферните паркинги, а следващата година ще имаме изцяло обновена пешеходна зона, заяви кметът.

През следващата година ремонтите в столицата продължават. Кръстовището на Телевизионната кула се движи в график и до края на месец ноември ще бъде готово, посочи Фандъкова.

През следващата година строителството ще продължи на Семинарията. Отново ще има затруднения в трафика, но съм спокойна, че хората виждат че правим нещо добро. Следим внимателно как се строи бул. „Бъкстон“, уточни кметът.

Подкрепи Economic.bg