Студенти разработват екотехнологии съвместно с Globul

Младежите представиха проектите на форума Green Future, организиран от Kариерния център към университета

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Студенти от Технически университет (ТУ)-София са разработили проекти за приложението на иновативни зелени технологии в Globul, съобщиха от мобилния оператор. Младежите представиха проектите на форума Green Future, организиран от Kариерния център към университета.

Двете теми, по които са работили студентите, са „Енергийна ефективност в магазинната мрежа на Globul" и „Телефонът създава/спестява". Участници, разпределени в 7 отбора, са разработвали проект по един от двата казуса с помощта на Denkstatt Bulgaria, консултанти на телекома в областта на корпоративната отговорност.

На официална церемония днес ще бъде обявено класирането на отборите във всяка категория. Globul ще награди победителите със смартфони GLOBUL Move SE, а спечелилите второ място ще получат карти за мобилен интернет GLOBUL GoWeb 500. „Най-добрите проекти ще намерят реално приложение в съответните сфери на дейност в компанията”, отбелязват от Globul.

Телекомуникационният оператор участва във форума Green Future като част от дългосрочното сътрудничество с ТУ-София и Кариерния център към университета. "Зеленото събитие се провежда за пръв път и целта му е да се популяризират технологиите, които допринасят за опазването на околната среда и повишават качеството на живот", заяви Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика" в Globul, който представи зелените инициативи и добрите практики на компанията в областта на екологичната устойчивост.

Подкрепи Economic.bg