Съмнения за картел между "Топлофикация София" и топлинните счетоводители

Проверката на място е била извършена от служители на КЗК, със съдействието на представители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд в София

208 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши проверка в офисите на топлинните счетоводители "Иста България" ЕООД и "Техем Сървисис" ЕООД, както и на "Топлофикация София" ЕАД. Антимонополната комисия е проверила на 25 септември трите дружества за наличие на картел при формирането на цените на топлинната енергия за крайните потребители, съобщиха от КЗК.

КЗК се е самосезирала въз основа на извършено предварително проучване относно организацията и функционирането към настоящия момент на пазара на доставка (продажба) на топлинна енергия на потребители за битови нужди и пазара на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в София. Производството пред КЗК цели да проучи поведението на дружествата за дялово разпределение и на "Топлофикация София" при формирането на цените на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в етажна собственост.

Проверката на място е била извършена от служители на КЗК, със съдействието на представители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд в София.

Предстоящият подробен анализ на събраните документи ще покаже дали са налице достатъчно доказателства за предявяване на твърдения за извършено нарушение. В случай че такива бъдат отправени, ответните дружества ще имат възможността да упражнят правото си на защита. След приключването на процесуалните действия по преписката КЗК ще се произнесе окончателно по случая.

Подкрепи Economic.bg