Свалят таксите за плажни концесии

През май и юни ще се прави ново оразмеряване на ивиците

Таксите на концесионерите на плажове ще бъдат намалени, ако бъде констатирано намаляване на територията. Това съобщи строителният министър Лиляна Павлова във Варна.

"Държавата ще направи нужните проверки по въпроса, като през май и юни ще се осъществи ново оразмеряване на плажовете”, уточни тя. От думите й стана ясно, че огледите ще се правят от комисии на регионалното ведомство, а в състава им ще има и представители на "Геозащита" и на кадастъра.

"Възстановяването на плажните ивици по Черноморието не е приоритет на правителството и то няма да отделя средства за такава дейност", каза още министърът. В момента приоритет е преодоляването на последиците от бедствието в село Бисер. Затова брегоукрепването може да бъде финансирано, ако има пари. Според Павлова финансиране може да се осигури единствено по линия на междуведомствената комисия към Министерския съвет.

До края на годината Варна трябва да определи приоритетите си, а през 2013 г. да има интегриран план за възстановяване и развитие на града. Парите за реализиране на отделните проекти ще се търсят от оперативните програми през следващия програмен период.

 

Коментари: 0