TV7 освободи Люба Кулезич

Водещата не спазила "елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика", твърдят от медията

632 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Националната ефирна телевизия TV7 освободи Люба Кулезич, която до вчера водеше неделна рубрика в медията. Причината за отказа на TV7 за подновяване на договора на журналистката е, че водещата не спазила "елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика", твърдят от медията.

"Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика - показването на различните гледни точки. Не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел", се казва в съобщение на TV7.

От там припомнят, че в последното издание на "Насреща Люба Кулезич" беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция.

"Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти", заяви изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.

Подкрепи Economic.bg