Таблетите все повече ще доминират

Те стават все по-предпочитани за бизнес и забавление

До 2016 г. всичко, което свързваме сега с персоналните компютри и ноутбуци ще се доминира от таблетите. Данните са от проучване на анализаторите на Forrester Research, които са на мнение, че устройства като iPad ще бъдат предпочитани както от бизнеса, така и от обикновените потребители, съобщава digita.bg.

Според Forrester, продажбите в света през следващите 4 години ще нараснат до 760 млн. бройки, което е растеж от почти 14 пъти спрямо сегашните 56 млн. бройки, като около една трета от тях е закупена от бизнеса.

Какви са основанията за подобни категорични твърдения? Оказва се, че по-голямата дълготрайност на батерията е от ключово значение за масовостта на тези устройства, тъй като това предполага работа в групи, и повече споделяне на цифрова информация в движение.

Освен това, очакванията са, че ще има по-голям брой приложения, което допълнително ще стимулира интереса към тези устройства. В допълнение,  технологиите за разпознаване на жестове и глас, които са в подем, ще направят таблетите изключително привлекателни за най-разнообразни приложения от ежедневието.

Коментари: 0