Топ 10 удобства на работното място

Как големите компании се грижат за служителите, за да бъдат те по-продуктивни на работа, вижте в класацията на Forbes.

4607 ~ 2 мин. четене
На масажния стол

Какво ще кажете за един масаж в работно време? Големи компании като LinkedIn, Charles Schwab, Coldwell Banker, Intel, SAS и Samsung знаят, че работата причинява стрес и за да предпазят служителите си от него, от време на време им осигуряват безплатна масажна терапия.

"Енергизиращ" стол

Популяризиран от Google, това футуристично кресло позволява на изморения работещ човек да се отпусне в една сладка дрямка. За бързото приспиване му помагат приятните звуци, излизащи от тонколонките в горната част на стола и формите на подложката му, които обгръщат тялото перфектно.

Почистване по домовете

Работа в офис, работа у дома...доста често домакинските задължения отстъпват на заден план. Това обаче тревожи особено много женската част в съвременното работещо общество и им носи чувство на неудовлетвореност.  Компютърната фирма Akraya е намерила начин да направи служителите си по-щастливи и спокойни като им осигурява почистване по домовете два пъти седмично. Така с едно задължение по-малко, те значително подобрявали продуктивността си в работа.

Лекар в офиса

От SAS знаят, че най-важното за човек е неговото здраве. За да бъдат служителите им в добро физическо състояние, а и за да не отсъстват от работа, компанията им организира редовни посещения при лекар и то в офиса.

"Ходещо бюро"

Други знаят, че затлъстяването също е огромен проблем на съвременните работещи хора и предприемат мерки срещу него. На такова бюро от време на време се струди изпълнителния директор на Music.com

Грижа за децата от разстояние

За родителите е много важно да знаят какво правят децата им докато ги няма. Едва ли така могат да направят много за възпитанието им, но им носи спокойствието, че всичко вкъщи е наред.

Автомат за бира

В Yelp подкрепят пиенето на бира. В офиса на компанията е инсталиран т.нар. диспенсер за бира, който те наричат "KegMates".

Здравословна храна

Отново с грижа към здравето. От Dealer.com  осигуряват на служителите си органична храна и дори органично кафе, поемат 50% от ски почивките, плюс безплатни пропуски за всякакви спортни зали.

Скутери

В големите корпоративни компании да минеш разстоянието от едната сграда до другата е все едно да се придвижиш до съседния квартал. В този случай скутерът се оказва едно дост удобно превозно средство. От Google вече са го осъзнали.

Переш и сушиш

За компании като Facebook, Google и Twitter работят големи таланта. Мениджърите знаят това и за да не изгубят ценните си попълнения се стремят да им осигурят такава работна среда, която да прави живота им по-лесен. В желанието си са стигнали до там, че офисите на тези три фирми разполагат с отделни перални стаи.
Подкрепи Economic.bg