Трябват ни над 10 години да стигнем Европа

Според финансовия министър социологическите проучвания на "Галъп" грешат

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ако вървим с тези темпове ще ни трябват 10-12 годни, за да достигнем средното ниво на заплащане в Европа. Това каза финансовият министър Симеон Дянков в ефира на Нова телевизия. "Преди 5-6 години средните заплати в България бяха около 28% от средната европейска заплата, а сега сме на около 45%-46%", каза той.

Според министъра няма как да достигнем бързо стандарта на развитите европейски държави, а трябва година след година да работим за вдигането на нивото. "Имаме десетилетия, когато другите държави са се развивали, ние сме правили каквото ни каже Съветския съюз", добави той.


Финансовият министър коментира и социологическите данни, че разликата в подкрепата към ГЕРБ и БСП е само 3 пункта. "Преди 2 месеца "Галъп" каза, че Ромни ще победи Обама с голяма разлика. Оказа се обаче точно обратното. Явно социолозите грешат. Нека изчакаме до изборите, за да видим резултатите. Сигурен съм, че ГЕРБ ще има голяма победа, защото ние можем да кажем точно какво сме направили по време на нашия мандат. Другите не могат", завърши Дянков.


Коментари: 0